Massage bij kanker

Massage bij kanker

Moment
Kanker is een ingrijpende ziekte. De ziekte neemt bezit van je lichaam en de behandeling met chemotherapie, bestraling of hormoontherapie laat zijn sporen achter, zowel lichamelijk als geestelijk.
Juist de positieve aandacht en de ontspannende aanraking van een aangepaste en afgestemde massage  biedt comfort en laat je weer een positief gevoel ervaren.

Massage
Holistische massage geeft geen genezing, maar ze verbetert wél de kwaliteit van leven.
De massage is volledig afgestemd op jou, daarbij rekening houdend met de ziekte, eventuele klachten en je conditie.  Zowel lichaam als hoofd hebben behoefte aan ontspanning.
Massage biedt die ontspanning  en helpt ook om het vertrouwen in je lichaam te herstellen. Er is aandacht voor jou als geheel.

Aanpak en tijdsduur
Vooraf nemen we een anamnese door zodat ik een volledig beeld heb van het ziekteproces.
Zowel de tijdsduur als de intensiteit van de massage worden afgestemd op het proces waar je in zit.
Deze massage kan ook op locatie gegeven worden, als de gezondheid het niet toelaat voor jou om je te verplaatsen naar mijn praktijk.

Dorien geeft op een hele rustige en prettige manier massages. Het heeft mij geholpen om tijdens een periode van ziekte,
waarbij mijn lijf en geest het één en ander moest doorstaan, daar aandacht aan te geven. Ik leerde om de ongemakken te voelen en te accepteren.
Dat is de eerste stap naar genezing. En de verschillende massages die Dorien kan toepassen, zijn daarnaast ook gewoon fijn en ontspannend!

Rina