Massagetherapie

Massagetherapie

Moment
Als je last hebt van spanningsklachten, slapeloosheid, depressie, burn-out, vermoeidheid of lichamelijke klachten zonder aanwijsbare oorzaak.
Wanneer je leven een grote wending heeft genomen, bijvoorbeeld tijdens of na behandeling van ziekte, na een scheiding, een bevalling of na overlijden van een dierbare.
Als je op een punt bent gekomen dat je behoefte hebt aan persoonlijke ontwikkeling en verdieping.

Therapie
Bij massagetherapie is er aandacht om te luisteren naar wat jouw lichaam je te vertellen heeft. We hebben vaak de neiging om lichamelijke klachten te negeren of te onderdrukken. Een klacht ontstaat vaak echter niet zomaar, het is een signaal van het lichaam dat gehoord wilt worden.
Als je luistert, geeft je lichaam je voortdurend feedback over de impact van je doen en laten en over de invloed van voorvallen in je omgeving op jou.
Door aandacht te geven aan wat zich aandient, kan er ruimte ontstaan om gevoelens, emoties, energie, levenskracht weer te laten stromen.
Je wordt uitgenodigd om – zonder oordeel – op zelfonderzoek te gaan en je daardoor meer bewust te worden van jouw fysieke en mentale gesteldheid.
Door massage kan de betekenis van klachten zich ontvouwen. Je lichaam is je bondgenoot.
Het laat je direct weten of je in of uit de pas loopt.

Deze therapie kan ook gecombineerd worden met fysiotherapie, psychotherapie of andere behandelvormen.

Aanpak en tijdsduur
We beginnen met een verkennend gesprek om een totaalbeeld (relevante klachten, medische achtergrond) te krijgen van jouw situatie. Zo komen we tot een massagevorm die het best past op dit moment. Tijdens de massage staat het doorvoelen van mogelijke emoties, ervaringen, gevoelens, gedachten centraal. In het nagesprek wordt hierbij stilgestaan om zo meer bewust te worden en vervolgens inzichten te krijgen.
De frequentie en het aantal vervolgsessies bepalen we in overleg. Ook bij een volgende sessie beginnen we steeds met een kort voorgesprek en bespreken we na de massage wat je ervaren of gevoeld hebt.

Een eerste afspraak duurt 90 minuten, vervolgafspraken 75 minuten

Massages bij Dorien betekenen voor mij weer in contact komen met mezelf, mijn lichaam.
Bewust worden waar spanning en ontspanning zit. Het is een verschil van erover te praten en het voelen, ervaren.
Door de ruimte die Dorien geeft kan en mag het er ook allemaal zijn. Vaak werkt de massage op verschillende manieren nog een hele tijd door.

Anja